Koop Canadese whisky Online - Whisky's, inclusief Canadian Single Malt Whisky, Canadian Blended & Rye Whisky

Canadese whisky

Omdat ze de reputatie heeft een lichtere en minder complexe whiskey te produceren en het feit dat haar betere whiskey’s haast niet te verkrijgen zijn buiten Canada, geniet Canadese whiskey…Laat meer zien

Omdat ze de reputatie heeft een lichtere en minder complexe whiskey te produceren en het feit dat haar betere whiskey’s haast niet te verkrijgen zijn buiten Canada, geniet Canadese whiskey geen al te beste reputatie. De Canadese wet staat toe dat ze op hun labels Canadian Whisky zetten, alsook Canadian Rye Whisky of Rye Whisky, zonder te specifiëren hoeveel rogge er in zit. Dikwijls betreft het een blend uit twee componenten: een lichte graanwhisky en een zwaardere ‘smaakmaker’. Aangezien de hoeveelheid rogge best klein kan zijn, zijn drinkers van de meer karaktervolle Amerikaanse Straight Rye whiskey dikwijls teleurgesteld.

Maar het is niet allemaal kommer en kwel, want er bestaat ook zeer goede Canadese whisky. Sommige oudere expressies van Crown Royal en Canadian Club hebben heel wat lof vergaard. Het Amerikaanse Buffalo Trace, bekend voor kwaliteit en innovatie van haar whiskey’s, is tevens eigenaar van Caribou Crossing & Royal Canadian en brengt onder die namen enkele interessante small batch bottelingen uit.