Koop Scotch whisky Online - Whisky's, inclusief Single Malt Scotch Whisky, Blended Scotch & Single Grain Scotch Whisky

Scotch whisky

Scotch whisky

Als meest gevierde van alle whisky-producerende landen kan je Schotland en whisky bijna synoniemen noemen. De Ieren en Schotten contesteren hevig de oorsprong van het levenswater, maar het is duidelijk dat, terwijl Ierland wellicht kan bogen op de oudste vergunde distilleerderij, de Schotten het grootste aantal van hele oude distilleerderijen heeft met wellicht de meest ontwikkelde whisky industrie.

De Schotten waren ook de eerste die de productie via continue-disitillatie, of kolomdistillatie, omarmden om graanwhisky te produceren. Ze waren tevens pioniers op het vlak van blended whisky – een mengeling van graan- en moutwhisky’s.

Alle Scotch whsiky moet gedistilleerd worden in Schotland en dan minimaal drie jaar rijpen in eiken vaten, die opgeslaan liggen in Schotland om dan uiteindelijk gebotteld te worden op een minimum van 40% ABV. In 2011 werd in het Verenigd Koninkrijk in strikte regels vastgelegd welke welke de vijf Schotse whiskycategorieën zijn: Single Malt Scotch Whisky, Blended Scotch Whisky, Blended Malt Scotch Whisky, Blended Grain Scotch Whisky en Single Grain Scotch Whisky

Kies merk:

Distilleerderijen

Andere merken